marți, 3 aprilie 2012

Motojurnal S.2 /11





Vânzările Ural Motorcycles
au crescut cu 39% în 2011



            Ural a cunoscut o creştere impresionanta în 2011, mulţumită unei măriri de 39% în vânzări pentru al doilea an consecutiv, totodată înfiinţând 22 dealeri noi în întreaga lume, astfel expansionând reţeaua existentă. Menţionez că a fost un an bun pentru constructorul din Irbit – Rusia, cu clienţi ca Brad Pitt si Ewan McGregor şi nu în ultimul rând cu o epuizare spectaculoasă, în mai puţin de 2 săptămâni a modelului aniversar M70, lansat la finele anului.

            Aşadar, care e motivul pentru care o companie rusească, de 70 de ani, una ce încă îşi fabrică morocicletele la est de M-ţii Ural, are un asemenea succes pe o piaţă de altfel foarte tăcută. Răspunsul vine de la Directorul Executiv Ural – Ilya Khait: “Motocicletele cu ataş sunt ideale pentru o gamă largă de utilizări, de la plimbările de aventură la naveta zilnică. Fiind singurul fabricant de motociclete cu ataş din lume, Ural a resimţit o creştere impresionantă a cererilor venite de la oameni de toate vârstele. Piloţii maturi sunt interesaţi de ataş datorită plusului de stabilitate şi oportunitatea unică de a împărtăşii momentele frumoase oferite de o plimbare moto, cu familia. Tinerii sunt atraşi de ataş in căutarea unui mojloc de transport practic şi unic – o experienţă şi identitate – pe care să le asocieze cu stilul propriu de viaţă”








Prezentare Moto Morini Rebello 1200 – 2012



            Moto Morini prezintă noul Rebello 1200 la mai puţin de un an de când fabrica a fost salvată de la faliment.

            Rebello 1200 a fost prezentat încet, în diferite etape pe parcursul unei luni iar acum partea finală este un video promoţional.

            Rebello este propulsat de un V-Twin de 1200cmc, capabil de 130CP. Moto Morini o optat pentru o furcă USD Marzocchi complet ajustabilă iar pe spate găsim un amortizor Ohlins, deasemenea complet ajustabil. Frânele poartă sigla Brembo, un alt element ce indică faptul ca Moto Morini înclină balanţa către componente de calitate.

            Printre cadrele apropiate ale motocicletei, videoclipul prezintă o codiţă inovatoare, acţionată electric, care acoperă locul pasagerului printr-o alunecare uşoară, astfel şaua banchetă luând forma uneia monopost.

            O licitaţie bizar de complexă va determina cine va avea şansa de a cumpăra o astfel de motocicletă. Licitaţia a început pe 15 Martie pe www.motomorinimotorcycles.eu şi durează 30 de zile.
           












Indian Chief Dark Horse – 2012



            Noi începuturi în 2012 pentru prima motocicletă americană. La un an de la cumpărarea firmei de către Polaris, Indian va beneficia de pe urma unora dintre cei mai respectaţi ingineri. Pentru primul model fabricat sub noua administrare, motocicletele inaugurale vor fi numerotate până la 110 – reprezentând anii de la naşterea brandului Indian. Aceste modele numerotate vor fi piese de colecţie cu acte în regulă, autentificând semnificaţia istorică a primei serii de motociclete sub conducerea Polaris.

            În continuare fabricat manual de către cei mai pricepuţi meşteri, în contiuare folosind materialele de cea mai bună calitate, în continuare cu elemente de design unice, în continuare exclusivistă, în continuare… Indian.

            Îmbrăcată în negru mat, accesorizată cu crom pe capacele culbitorilor, cu roţile lafel de negre pentru a uniformiza aspectul, cu o şa neagră cu cusătură dublă, Indian Chief Dark Horse cu siguranţă nu este o motocicletă pentru cei slabi de inimă.

            Calitatea înaltă semnată Indian Motorcycle este completată de o serie de accesorii pentru a individualiza cele trei modele ale anului 2012.


Detalii Tehnice

Lungime – 255.3 cm
Lăţime – 102.9 cm
Înălţime – 128.3 cm
Înălţime şa – 69.2 cm
Greutate Totală – 338 Kg
Motor – V-Twin 1720cmc, răcit cu aer
Alimentare – Injecţie















Triumph Tiger 100 – 1940
Evoluţia lui Speed Twin
            Să zicem că eşti legendarul designer de la Triumph, Edward Turner. Să zicem că tocmai ai dat naştere lui Speed Twin în 1938, o motocicletă care demonstrează că un motor cu doi cilindrii poate fi lafel de practic ca un monocilindru şi rapid ca un motor cu patru cilindrii. Care e următorul pas? Simplu, anul următor proiectezi un motor care demonstrează că bicilindrul poate face totul mai bine decât orice alt motor. 

            Aşa a luat naştere Tiger 100 – nume care are legătură cu viteza maximă nu cu cilindreea aşa cum se obişnuieşte. Era un model mai uşor, mai puternic, ideal pentru toţi pasionaţii de performanţe ridicate. Câteva schimbări alimentau evoluţia.

            Unul dintre cele mai importante progrese a fost făcut de folosirea pistoanelor forjate, din aliaj, una dintre primele dăţi a utilizării acestui aspect tehnologic. Un altul a fost folosirea cilindrilor rigizi, forjaţi într-o singură matriţă şi uniţi cu opt prezoane, nu cu şase ca la Speed Twin.

            Lafel ca Speed Twin, Tiger 100 folosea roţi dinţate şi nu lanţ pentru transmiterea mişcării către axa cu came şi ambii cilindrii erau “hrăniţi” de un singur carburator Amal, lucru posibil mulţumită intervalului de aprindere la 360° al celor doi cilindrii.  

            Triumph nu a făcut rabat nici la capitolul aspect. Atenţia la detalii traducându-se într-o maşinărie uimitoare, coturile de evacuare cromate încadrau minunat blocul motor lustruit. Deasemenea finisajul cromat al rezervorului mărit la 15l era completat de aripile argintii, împodobite cu dungi negre subţiri. 

            În zilele sale de glorie, motocicleta era remarcabil de potentă pe circuitul de curse, lucru care a uşurat misiunea unor piloţi de a pune câteva repere asemenea recordului stabilit de Freddie Clarke in 1939 la Brooklands unde a atins 118,02 Mph (189.93 Km/h) cu un Tiger 100 modificat la 503cmc.(foto jos)

            Totuşi din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial, asemenea obiective au fost abandonate odată ce Triumph îşi indreptase atenţia catre producţia efectivelor de război la începutul anilor 1940. De fapt în 1940 au ieşit pe porţile fabricii ultimele Tiger fabricate de Triumph înainte ca fabrica să fie demolată din cauza atacului cu bombe din Coventry.

După război, bicilindrul vertical al lui Turner a renăscut, devenind una dintre motocicletele clasice cele mai înfloritoare, dăinuind aproape jumătate de secol până în momentul în care ultimul Bonneville a ieşit de pe linia de producţie în 1988. Numele istoric a fost readus la viaţă de triumph în 2001.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu